Ota kiinni elämästäsi

29.03.2020

Juhannusaatto

En selviä tästä, minä kuolen. Hän painoi kämmenet otsaansa vasten ja pakotti itsensä hengittämään rauhallisesti. Ulko-oven edessä oleva matkatavarakasa paisui hänen silmissään muodottomaksi massaksi, joka uhkasi valloittaa eteisen ja koko maailman. Sitä oli mahdoton tarkastella. Miten hän tietäisi, mitä oli unohtanut?

-Lähteekö Ellen tuon näköisenä? Thomas kysyi makuuhuoneen ovensuussa. 
Annika katsoi yksivuotiasta tyttöä, joka taapersi rantakassia kohti.
-Mitä sinä tarkoitat?
-Eikö Ellenillä ole parempia vaatteita?
Annika tunsi aivojensa loksahtavan takalukkoon.
-Mitä vikaa Ellenin vaatteissa on? hän ärähti. 
Thomas sipaisi tukan otsaltaanja räpyttelui hämmästyneenä silmiään.
-Minä vain kysyin? Mikä sinua vaivaa?

Alituiseen pinnan alla kytevä riittämättömyyden tunne pulpahti pintaan ja kuohahti yli.

-Olen pakannut koko aamun, Annika sanoi, -mutta en ottanut pitsimekkoja mukaan. -Olisiko pitänyt? 
Thomas tuhahti. -Onko tytön pakko näyttää joltain duunarilta?

Yllä oleva lainaus on Liza Marklundin romaanista Prime time ja Annika ja Thomas kirjasarjan henkilöitä, joiden yhteinen elämäntarina alkaa, kulkee ja päättyy tunnelukkojen varjostamana. 

Arjessa, omassa elämässä, siinä todellisessa, olisi hyvä, aina silloin tällöin, pysähtyä miettimään omaa toimintaa ja sitä, millainen kumppani juuri minä haluaisin olla. Miten kertoisin tunteistani ja tarpeistani niin, että toinen voisi minua auttaa sen sijaan, että kokee minut ja kiukkuni uhkana tai uhkaavana ja reagoi siihen oman elämäntarinansa ja siihen liittyvien tunteiden ohjaamana?

Skeematerapian terapiaprosessissa kuljemme syvälle tunteisiin ja niiden alkulähteille ja tiedämme, että jo pelkkä tunteen nimeäminen rauhoittaa aivojen tunnekeskusta. On siis tärkeää löytää itsestään kyky rauhoittua myös tunnekuohujen äärellä. Tänään haluamme kuljettaa Sinut  ainutkertaiselle matkalle omaan itseesi ja tunteisiisi,  rauhoittuen, hyväksyen ja arvostaen itseäsi juuri sellaisena kuin olet -tässä ja nyt.  Ekspressiivinen taideterapiatyöskentely tarjoaa tähän eheyttävään hetkeen täydellisen lähestymistavan.

Tässä ja  nyt -työskentelyohjeen löydät tästä linkistä.